Velkommen til Fanø Sommerkoncerter 2018.

Sæsonens i alt 13 koncerter finder sted i de to smukke og særprægede sals-kirker i henholdsvis Nordby og Sønderho. Både af de udførende musikere og af publikum er kirkerne blevet rost for den fine akustik i de stemningsfulde kirkerum.
Vi sætter som altid en ære i at kunne præsentere både unge, talentfulde solister og ensembler med en international profil samt etablerede ensembler af verdensklasse.
Koncertrækken indledes med præsentationen af et ungt dansk ensemble, i samarbejde med professor Tim Frederiksen, der gennem mange år har afholdt master-classes i Musikkens Hus i Sønderho.
Den unge Rising Star, Nikita Abrosimov, russisk pianist, præsenterer et program med værker af Beethoven, Ravel og Liszt. ”Armoniosa” er et fem-mands barokensemble fra Norditalien, med besætningen: violin, to celli, cembalo og orgel. Den unge franske strygekvartet, Van Kuijk Quartet, har allerede modtaget et væld af priser, og den danske klavertrio, Trio Vitruvi, vender efter optræden i år i London og New Yorks fornemste koncertsale tilbage til Fanø, hvor de giver en koncert med bredt spektrum, med værker af Rachmaninov, Ravel, Bloch og Dvorak.
Det nydannede ”Nordic Baroque Ensemble” sammensat af blokfløjte, to violiner, bratsch, cello og kontrabas giver koncert i Sønderho Kirke, hvor også blokfløjtevirtuosen Michala Petri optræder ugen efter.
”Trio Westwood”, med tre fremragende danske solister, spiller bl.a. to af de mest centrale værker for klarinettrio, af Beethoven og af Brahms.
”Lars Ulrik Mortensen Trio” har besætningen violin, dulcian og cembalo, og de spiller værker fra 1600-tallet.
Det engelske blæserensemble, Atea Wind Quintet, vandt to priser i den Internationale Carl Nielsen Kammermusikkonkurrence i 2015, og de har selvfølgelig Carl Nielsens blæserkvintet med på programmet blandt meget andet.
Det frugtbare samarbejde med Esbjerg International Chamber Music Festival resulterer i år i at tre af deres talrige koncerter afholdes på Fanø, heraf to i Sønderho Kirke.
Vi er dybt taknemmelig for den støtte, vi modtager fra vore lokale sponsorer og hjælpere samt fra landsdækkende fonde. Uden denne opbakning kunne en koncertrække af denne høje kvalitet og dette omfang ikke gennemføres.
Sidst, men ikke mindst, retter vi en tak til publikum, trofaste som nytilkomne, ferierende, fastboende og tilrejsende for deres engagerede og inspirerende fremmøde.

Vi ønsker publikum
Rigtig god fornøjelse!

Poul La Cour, formand
Therkel Mikkelsen, kasserer
Lene Kirkegaard, sekretær og PR