Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Duo Alena Walentin and Anne Denholm – Fløjte Harpe

torsdag 8. august 2019 -18:30 - 20:30

150DK

ALENA WALENTIN, fløjte

ANNE DENHOLM, harpe

Alena er uddannet i London ved Royal Academy of Music hos professor William Bennett og Patricia Morris. I 2011 tog hun blæserfakultetets højeste afgangseksamen. Derefter foresatte hun sine studier på Guildhall School of Music&Drama, hvor hun tog sin Master of Music med udmærkelse.

Trods sin unge alder er Alena Walentin allerede en efterspurgt lærer. Hun underviser bl.a. på Birmingham Conservatoire, The Purcell School, London City University, William Bennett International Flute Summer School, og i sommeren 2014 blev hun inviteret som instruktør ved den internationale Verbier Festival i Schweiz.

Anne tog sin Master of Music fra Royal Academy of Music, også med udmærkelse, ledsaget af tre fornemme priser. I 2015 blev hun udnævnt til officiel harpenist hos HRH The Prince of Wales, den femte i rækken siden embedet blev indført i år 2000. Hun er efterspurgt som både solist og free-lance orkestermusiker, og er meget optaget af undervisning og udbredelse af musikkendskab. Hun arbejder her sammen med The Purcell School og Cambridge Music Education and Outreach Group samt LPO Education Team.

”The Nightingale” af Aleksandr Alyabiev, (1787-1851), er hans mest berømte sang. Den blev af flere af 1800-tallets berømteste sopraner lagt ind som arien i Rosina’s sangtime i Rossinis ”Barberen i Sevilla”.

Bachs sonate for fløjte i g-mol, BWV 1020, er efter alt at dømme skrevet af Johann Sebastians søn, Carl Philip Emmanuel, (1714-1788). Men den lever fuldt op til det musikalske niveau i de 6 sonater fra J.S. Bachs hånd. Debussy’s ”La fille aux cheveux de lin” fra 1909, og det tidlige værk ”Rêverie” hører til hans mest elskede. ’Taheke’ betyder vandfald på Maori, og de tre satser beskriver hvert sit vandfald på New Zealand, komponisten Gareth Farr’s fødeland, (f. 1968). Bizets stemningsfulde mellemaktsmusik før 3. akt i Carmen hører til fløjtelitteraturens mest yndede værker.

Andy Scotts, (f. 1966), Sonata for fløjte og harpe fra 2002 er i tre satser og inspireret af østeuropæisk folkemusik og jazz, med harpen til tider brugt som perkussions-instrument. Crépuscule, tusmørke, et impressionistiskt og drømmeagtigt stykke, blev skrevet i 1955 af William Alwyn, (1905-1985), som var samtidig med Britten og Tippett. Han bredte sit talent ud over mange genrer: Bl.a. poesi, malerkunst og musik. Alwyn skrev den en-satsede sonate ”Naiades” i 1972. Mozarts koncert for fløjte og harpe, (Paris 1778), er et bestillingsværk for to instrumenter, han ikke følte specielt meget for, men det resulterede i noget af den smukkeste musik for kombinationen, og andantinoen er en sand nydelse.   

 

 

Program

Aleksander Alyabiev – ‘Le Rossignol’ for flute and harp
J.S.Bach – Sonata for flute and harp BVW 1020
Claude Debussy – The Girl with the Flaxen Hair
Clause Debussy – Rêverie
Gareth Farr – Taheke

Interval

Georges Bizet – Entr’acte from ‘Carmen’
Andy Scott – Sonata for flute and harp
William Alwyn – ‘Crépuscule’ for harp solo
W.A. Mozart – Andante from the Concerto for Flute and Harp
William Alwyn – ‘Naiades’: Fantasy Sonata for Flute and Harp

 

Detaljer

Dato:
torsdag 8. august 2019
Tidspunkt:
18:30 - 20:30
Pris:
150DK
Hjemmeside:
https://www.alenawalentin.com/ https://annedenholm.com/

Arrangør

Fanø Sommerkoncerter
Telefon:
+4551509399
E-mail:
info@fanokoncerter.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Sønderho kirke
Sønderho Strandvej 1A
Fanø, 6720 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
+4551509399
Se Sted hjemmeside
DanishEnglishGerman