Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Justina la Cour, violin og Anne Marie Lipsonen, klaver – Nordby kirke

tirsdag 17. august 2021 -19:30 - 21:30

150Kr.

Justina la Cour er født i Odense i 1996 og begyndte at spille violin, da hun var 6 år. Fra 2003 til 2015 uddannede hun sig ved National School of Arts i Vilnius i Lithauen, og i 2015 begyndte hun på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med højeste pointtal i adgangsprøven. Fra 2017 til 2020 studerede hun ved Haute Ecole de Musique i Lausanne afsluttende med en bachelorgrad.

Justina har gennem hele sin uddannelse deltaget i et stort antal konkurrencer med topplaceringer som resultat. Heriblandt ”Young Talents Festival Competition” i Klaipeda 2011, ”American Protegé Concert Competition” I New York 2017, “Rising Star” International Music Competition I Berlin 2017, “Grand Prize Virtuoso Competition” i Rom 2017 og “Golden Classical Music Awards” i New York 2018.

Anne-Marie Lipsonen er født i Finland og uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og ved Stadia Konservatoriet i Helsinki, med videre udvekslingsstudier ved Curtis Opera Theatre i USA. Hun debuterede fra Solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med speciale i akkompagnement og kammermusik i 2010.
Hun er en efterspurgt lied-pianist og akkompagnatør og har medvirket i koncerter hos Det Danske Sangselskab, Nordjyske Sangselskab, Copenhagen Summer Festival og European Academy of Music Festival Weeks i Italien og i Tyskland. Hun har endvidere været solist med Aalborg symfoniorkester og vundet adskillige priser både som solist og lied-pianist, bl.a. i DKDM’s legatkonkurrencer, IV Forum Internacional de Música, Spanien, den 5. Nordiske lied-konkurrence og i Erkki Melartin Lied-konkurrence.

I 2008 modtog hun Léonie Sonnings prestigefyldte stipendium.

Anne-Marie Lipsonen har deltaget i masterclasses hos kendte artister som Helmut Deutsch,
Bo Skovhus, Hartmut Höll, Malcom Martineau og Rudolf Jansen.

Hun har blandt andet samarbejdet med sangere som Lina Johnson, Audun Iversen, Denise Beck, Maria Hanke, Josefine Andersson og instrumentalister som Carl-Oscar Østerlind, Peter Halaburt og Christian Ellegaard.
Anne-Marie Lipsonen interesserer sig også for samtidsmusik og udgav i 2019 en CD med moderne nordiske lieder sammen med sopranen Lina Johnson. Hun har desuden fremført værker på festivaler for ny musik som Musica Nova, Athelas New Music, Ung Nordisk Musik og Kammermusik i vores tid, Helsinki.

Program:

Claude Debussy : Sonate i g-mol L. 140
Allegro vivo – Intermede: Fantasque et leger – Finale: Tres anime

Camille Saint – Säens: Havanaise E-dur Op. 83

Jean Sibelius: Romance i Des-dur op. 24 no. 9

EugèneYsaÿe: Sonate no. 3 d-mol, Op. 27, “Ballade”
Lento molto sostenuto – Allegro in tempo giusto e con bravura

PAUSE

Edward Grieg: Sonate no. 2, Op.13
Lento doloroso — Poco allegro — Allegro vivace — Presto

Bronius Kutavicius: Andata e ritorno (“Ten ir atgal”)
(skrevet til den Internationale Jascha Heifetz violinkonkurrence 2012)

Maurice Ravel: Concert Rhapsody ”Tzigane”

 

Detaljer

Dato:
tirsdag 17. august 2021
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Pris:
150Kr.
Hjemmeside:
https://justinamarialacour.dk/

Arrangør

Fanø Sommerkoncerter
Telefon:
+4551509399
E-mail:
info@fanokoncerter.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Nordby kirke
Hovedgaden 105A
Fanø, 6720 Danmark
+ Google Maps
DanishEnglishGerman