Velkommen til Fanø Sommerkoncerter, sæson 2017.

Det er os en stor glæde at kunne præsentere i alt 13 koncerter i løbet af juli og august. Koncerter, som alle finder sted under de fine akustiske forhold i på Fanøs to smukke kirker i Nordby og Sønderho.

Vi har bestræbt os på at fortsætte linjen fra tidligere sæsoner og kan atter byde på en spændende blanding af unge, lovende talenter, ’Rising Stars’, og etablerede, fremragende, berømte musikere af både dansk og international herkomst.

Det danske klaverfænomen, Gustav Piekut, vandt i marts i år fire priser i Aarhus’ internationale klaverkonkurrence, og vi har, traditionen tro, sikret os en koncert med prisvinderen.

I samarbejde med professor Tim Frederiksen, og i forlængelse af hans masterclasses i Musikkens hus i Sønderho, får vi besøg af den meget talentfulde  ”supergruppe”, strygekvartetten ’Gaia’.

Trio con Brio har længe været et af de førende kammermusikensembler i Danmark og gæster os i år sammen med klarinettisten Soo-Youn Hong med et flot program bestående af Brahms’ pragtfulde klavertrio nr. 1 og Messiaen’s ottesatsede ”Quatuor Pour la Fin du Temps”.

Schuberts gribende sangcyklus, ”Winterreise”, repræsenterer det vokale islæt i årets program, indlevende sunget af basbarytonen James Johnson, med Amalie Malling som akkompagnatør.

Vi glæder os til genhøret med Copenhagen Piano Quartet, som sidst gæstede os i 2012 og 2013, og som denne gang spiller smukke klaverkvartetter af Mozart, Suk og Dvorak.

Dansk klavermusiks Grand Lady, Elisabeth Westenholz, besøger os med et dejligt program med Burlesker af Bartok og klaversonater af Beethoven, nr. 17 i d-mol, ’Stormen’ og Schubert, nr. 19 i c-mol, D 958.

Et kammerensemble bestående af yngre, fremragende musikere har til lejligheden fundet sammen for at opføre to af de allerdejligste klarinetkvintetter: Af Mozart og Brahms.

Vi fornemmer, at Nordby Kirkes fine akustik klæder Concerto Copenhagen, og det er med stor glæde, at vi atter byder dette enestående ensemble velkommen til Fanø med både barok og ny musik på programmet.

Samarbejdet med Esbjerg International Chamber Music Festival er år for år blevet udvidet, og i 2017 afholdes i august hele fem koncerter, fra festivalens varierede perlerække af kammermusik, på Fanø, heraf tre i Sønderho Kirke.

Uden den omfattende støtte fra vore sponsorer og medhjælpere var en koncertrække af dette omfang og med denne høje kvalitet ikke mulig, og vi er yderst taknemmelige for den store opbakning, vi modtager, både fra lokalt hold og fra landsdækkende fonde. Vi vil også her rette en stor tak til vort publikum, trofaste som nytilkomne, ferierende, fastboende og tilrejsende, for deres inspirerende og inciterende fremmøde.

 

Vi ønsker publikum

RIGTIG GOD FORNØJELSE!

 

Poul La Cour, formand

Therkel Mikkelsen, kasserer

Lene Kirkegaard, sekretær og PR